Persoanele fizice autorizate au intrat în gulag

Din ciclul „Perversa imbecilitate a autorităţilor“ vă prezentăm un exponent onorabil și de nădejde, domnul secretar de stat Gabriel Biriș!

Din ciclul pamfletului „Perversa imbecilitate a autorităților”, avem onoarea de a vă prezenta un exponent onorabil și de nădejde și anume, domnul secretar de stat, Gabriel Biriș. Persoanele fi zice autorizate din Romania, au intrat în GULAG. Mai deunăzi, era Gulagul de la Pitești, Gulagul de la Poarta Albă, Gulagurile din Siberia, Malmaison etc. Astăzi există o nouă formă de gulag, una care doar specialiști de mare fi nețe ar fi putut s-o înființeze și să-i dea viață și anume „gulagul fiscal”.

Nu mai este nevoie de gardieni, nu mai este nevoie de ziduri, lanțuri, hrana proastă în porții mici, bătaie, câini, camere de supraveghere, nu mai e nevoie de nici o măsură de coerciție. În gulagul fiscal scopurile și obiectivul propus sunt atinse mult mai repede, mai eficient mai prompt și fără drept de apel, respectiv reeducarea cetățeanului și crearea omului de tip nou. Păi cum altfel se poate încheia această campanie de emaciere a românilor decât prin apariția unui român de tip nou, respectiv românul năuc de foame, adus de spate, cu burta lipită de șira spinării, cu privirea goală de conținut. De asemenea, absolut reeducat, adică de la persoana fizică simplă la patron de SA tremurând de frică ca nu cumva să-i bată onor Măria-sa ANAF la ușă, cu ai săi ciraci în uniformă gri-șoarece, cu mașinile noi din dotare cu girofar și să-i pună sechestru și pe sandwich-ul din ghiozdanul copilului, pentru că nu a plătit „IMPOZITUL PE IMPOZIT” și nici „IMPOZITUL PE TAXĂ”. Și atunci când le plătește o să-i oprească și o „TAXĂ DE CHITANȚĂ”!

Concret, din 1 ianuarie 2016 PFA-urile plătesc la stat 29% din suma facturată, atenție vă rog, din suma facturată!!! Adică nu există să se scadă o investiție, o chirie, materie primă, energie electrică cu care funcționează utilajele, apa, nimic. Ai facturat tu PFA o factură, jang! te-am ars cu 29%! Cine sunt PFAurile? Sunt cizmari, croitori, ceasornicari, meșteșugari, chelari, agenți de asigurări, consultanți financiari, cofetari, patiseri etc, însă în marea lor majoritate români care lucrează cu mâinile, care se trezesc dimineața și muncesc. Păi de ce să nu-i îngropăm? Cum îi rupem? Cum îi sfărâmăm, gata avem soluția, 29% la facturare! La facturare! Și din profit e mult, dar la facturare e ca și cum i-ai strânge pe toți într-o încăpere închisă și le-ai da niște grenade cu napalm. Și gata! Vine și domnul
Gabriel Biriș să ne învețe astfel:

„Vorbim de toleranță zero la evaziune – asta se face nu prin tratarea efectelor, ci prin identifi carea cauzelor ce generează evaziunea.”

Păi care e cauza evaziunii măi geniu pe Pamânt? Cauza e multitudinea de taxe, impozite, accize și cuantumul lor aberant, de parcă ar fi stabilite la zaruri. Veniți și ne faceți taxa pe PFA 29 % la facturare și o să vă mirați și o să vă revoltați când ei o să-și ascundă încasările și iară veți revărsa pe străzi puhoaie de imbecili cu
ochi însangerati de zel în uniformele gri ale ciracilor fiscali, să inchidăfi rme pentru 3 lei (cum reușiți să le spălați creierele așa bine nu am să înțeleg niciodată, e o performanță?!). Acum îmi veți zice: „Nu noi,cei de dinainte au făcut impozitul”, de acord, păi atunci redu impozitul respectiv măi Einstein, și îndepărtezi cauza evaziunii: redu-l! Adică în loc să reduci impozitul ce va ucide o ramură a economiei (probabil ocult asta se dorește, stâpânii de la UE, multinaționale și consorții transoceanice așa v-au dictat, îi deranjează inițiativa privată, faptul că omul simplu se întreține fără să fi e sclav), deci în loc să diminuezi cauza tu vii măi „Eminescu financiar” și ne ameninți de parcă am fi copii de pus la colț: „Cine nu-și declară în 2016 veniturile va avea o surpriză” zi „Zău!, în condițiile în care tu ești acționar la un off shore. Ne spui că nu a funcționat, noi nu știm (și chiar dacă nu a funcționat ai avut intenția și acum faci pe moralistul). Și uitasem, încă ceva, te mai rugăm două lucruri, nu ne mai certa și nu ne mai amenința.

Bogdan Gabriel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *