Pe baricade combatem evaziunea

Într-un sistem fiscal schizoid cu personalități multiple și sinistre!

Doamne până unde poate merge prostia și fanatismul celor care au senzația că salvează România? Până unde poate merge absurdul în țara asta
și cât de reali pot fi autori precum Kafka sau Ray Bradbury, care din păcate se dovedesc analiști și chiar adevărați vizionari, întrucât scrierile lor sunt absolut reale, cel puțin în societatea românească de azi. Să vorbim despre TVA: există o serie de ordine ANAF, care au stabilit niște criterii dure pentru înregistrarea ca plătitor de TVA. Să ne înțelegem: este vorba de înregistrare ca plătitor, pentru a le da bani, nu pentru a fi scutit de vreo plată, deci în mintea rătăcită a
acestor handicapați neuropsihic ce au elaborat aceste norme… trebuie să te califici ca să le dai bani, trebuie să meriți să-ți ia banii. „Cu scopul de a diminua evaziunea fiscală în domeniul TVA, ANAF restricţionează accesul societăţilor la calitatea de persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA“ – extras din „Revista de Actualitate Financiara“.

Păi dacă tu restricționezi accesul companiilor la a se înregistra plătitor de TVA – pentru a combate evaziunea – de ce te învinețești la față cand îmi vii în control
și-mi calculezi TVA – în condițiile în care sunt înregistrat deja ca plătitor? Adică dacă sunt înregistrat și nu-l plătesc – sunt un nenorocit de evazionist, un element antisocial ce duc țara de râpă: la canal cu mine. Dar daca nu eram înregistrat, era ok, eram băiat bun. Păi nu tu „finanțe“ ai dat ordine de restricționare a accesului? Deci realizezi că propriul tău sistem de valori este varză, realizezi că ești într-o ratăcire continuă, realizezi practic (și dovedești asta prin atitudine) că sistemul tău este absolut artificial și fără nici o bază naturală, sănătoasă, dar noi suntem evazioniștii nenorociți dacă nu ne supunem acestui sistem schizofrenic cu personalitați multiple…

Vrei să restricționezi „treaba“ cu TVA-ul dar nu pentru că sistemul tău e de fecale și nu mai știi ce să mai bâlbâi ca să-l brodezi cumva și să-l peticești… Nu, tu declari că faci asta în lupta cu evazioniștii cei răi! Doamne, or fi subdezvoltați? Oare îi ia și îi pune în funcții doar pe cei cu certificate de handicapat? Eu cred că, oamenii care dictează lucrurile în sistemul de stat, fac cercetări, prospecte la școli ajutătoare (din ălea pentru cei cu deficiențe de vorbire și orientare, unde predau logopezi) și îi caută pe elevii la care nu a funcționat tratamentul, îi găsește și îi face: directori de departamente, le dă funcții prin primării, prin ministere, le dă să elaboreze norme metodologice și ordine de aplicare, rezultatul fiind ca atare.

Haideți să analizăm aceste criterii punct cu punct:

Criteriul 1. Societatea deține un spațiu cu destinație sediu social? Pe bune? Cum o fi fost înregistrată altfel la Registrul Comerțului?
Criteriul 2. Domiciliul fiscal este diferit de sediul social? Și dacă e diferit ce? E altă matematică la impozitare?
Criteriul 3. Societatea deține sedii secundare? În cazul existenței acestor sedii secundare se urmărește titlul legal prin care se pot utiliza aceste sedii secundare. Păi dacă este înregistrată la Registrul Comerțului cu sedii secundare înseamnă că deține, dacă nu, nu. E foarte simplu. Se poate cere un certificat constatator.
Criteriul 4. Există declarate la Registrul comertului toate modificările constitutive? Se urmărește corespondența între dosarul societății și evidența existentă la
Registrul comerțului. Păi dacă nu sunt declarate înseamnă că nu există, sunt nule. Ce se întâmplă în afara actului contitutiv este ilicit și rămâne de văzut dacă dpdv penal sau civil. Deci din nou este simplu și banal.
Criteriul 5. S-a depus declarația privind respectarea legislației din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecției mediului și protectiei muncii? Se impune existența acestei declarații. Se impune la calculul TVAului? Dacă nu sunt depuse TVA-ul are alt procent?
Criteriul 6. Asociații sau administratorii au mai avut calitatea de asociat sau administrator în cadrul altor persoane impozabile? Și dacă au avut ce? Le refuzi plata? Dacă au avut o societate care este în insolvență nu le mai încasezi TVA-ul, măi voi chiar sunteți retardați?
Criteriul 7. Asociații sau administratorii dețin/au deținut funcții la alte persoane impozabile ce au datorii la buget?
Criteriul 8. Asociații sau administratorii au înscrise în cazierul fiscal fapte de natură contravențională? Ok, și dacă este așa ce? Le refuzi banii? Iar vizavi de cazierul fiscal… evidențele nu sunt la voi? Nu voi elberați foarte drastici și mândri caziere fiscale? Le împărțiți ca la pomană, inutililor! Dacă în prezenta societate comercială au depășit plafonul – dar au facut parte dintr-o societate cu datorii restante – tu le refuzi TVA-ul? Doamne…cu ce îi drogheaza? Ce dracu au in cap? Chiar nimic?
Criteriul 9. Ce tip de viză dețin cetățenii din afara comunității ce au calitate de administrator? Oare nu e mai simplu: „La dosar depuneți vă rugăm fotocopie de pe viză”, atât. De ce trebuie să facă în așa fel încât să reiasă că trăim într-o uriașă anchetă continuă și într-un uriaș dosar penal TOȚI. Nu înțeleg.
Criteriul 10. Pot indica asociații/administratorii 3 persoane din Romania ce pot da relații despre aceștia? Să zică ce? CE? Dacă zic de bine le iei banii pe tva iar dacă zic de rău nu le mai încasezi tva-ul ? Nu-i mai înregistrezi? Doamne cât de redus pot avea IQ-ul cei care au elaborat aceste norme!
Criteriul 11. Societatea deține conturi bancare în țară sau în străinătate? Poate deține, poate nu… modifică asta baza de impozitare?
Criteriul 12. Cum este con dusa contabilitatea? Societatea trebuie să prezinte persoanele care au atribuții în ținerea și conducerea contabilității.
Persoanele (contabil, economist) să aducă și prosopel, batistuță, și să aibă unghiile taiate? Băi voi sunteți normali?
Criteriul 13. Care sunt persoanele care depun declarațiile fiscale sau dețin certificatul digital pentru depunerea acestora? Ok. Îl depune la dosar. Asta este o cerere pertinenta și pe un ton firesc.
Criteriul 14. Societatea deține salariați încadrați cu contracte de munca? Si dacă nu deține ce? Și dacă deține? Ce? Se modifică TVA-ul? Mai mult vă rog sa fiți atenți la exprimare: Deține, păi ce îi ține în pivniță? Vedeti subconstientul organului imbecil cum are tendința de-a ne încarcera? Cred că știu de ce îi interesează angajații firmelor: ca să știe în caz de vreo „obraznicie“ din partea firmei, să știe pe cine să cheme la declarații și pe cine să intimideze ca să obțină probe.
Criteriul 15. Administratorii și asociații au realizat venituri brute în ultimele 12 luni anterioare depunerii declarației? Nu au voie să faca bani? Și asta nu cumva este confidențial? Am înțeles. Dacă sunt muritori de foame sunt cinstiți, controlabili și manipulabili. Am înțeles. Nu, nu au câștigat bani în ultimele 12 luni, s-au hrănit prin fotosinteză.
Criteriul 16. Care sunt indicatorii realizați de asociați/administratori în ultimul an fiscal incheiat? Păi ăstea sunt date care există la voi rătăciților, se depun lunar!
Criteriul 17. Ce studii/profesii au administratorii persoane fizice și cu ce s-au ocupat în ultimele 12 luni? Este treaba lor ce studii au! Este treaba lor ce au făcut! Nu are nici o legătura asta cu cuantumul TVA-ului.
Criteriul 18. La câte persoane au mai deținut calitatea de asociat/ administrator actualii asociați/ administratori în ultimii 5 ani? La câte au vrut, este o țară liberă măi imbecililor! Voi într-un final vreți să plătim sau nu?
Criteriul 19. Dacă anterior actualii administratori/ asociați au mai avut aceste funcții în alte societăți și au creditat aceste societăți, care sunt soldurile de creditare? Problematica expusă nu are legătura cu esența. Alea sunt alte societăți, cu alte taxe, cu alte tvauri cu alte povești de viață.
Criteriul 20. Anterior au mai fost depuse declarații 088 pentru aceeași societate? Păi dacă au mai fost depuse trebuie sa fie la voi! Aha, am inteles, voi știți că „la voi“ este varza și e posibil să se fi pierdut, asta fiind valabil și pentru „criteriul“ (criteriu’ frate nu rahat!) numărul 16.
Repet întrebarea: Anterior au mai fost depuse declarații 088 pentru aceeași societate? Știti cum apar în formular variantele de raspuns: „o dată, de două ori, de cel puțin trei ori“… ca la lăutari: „un ban, zece bani, 15-20 de bani“ și chiar sub sancțiunea falsului și uzului de fals. Mi-e rău! Păi dacă au fost depuse sunt la ei în evidență! Lupii băi! Săîntr-un final vreți să plătim sau nu?

Românule fii atent la continuarea declarației: „Ma oblig sa nu desfășor activități taxabile din punct de vedere TVA pe teritoriul României până la comunicarea deciziei” Adică ce să fac? Să-mi opresc activitatea? Să trimit angajații acasă? Să nu onorez comenzile și contractele vechi, ce să fac incompetenților și ratăciților care ne conduceți? 

Deci nu se mai poate cu cretinii, nu mai pot cu imbecilii, nu mai pot cu toți inutilii din aparatul de stat care pe lângă faptul că sunt inutili, și absolut nocivi când se apucă de treabă, mai sunt și mândri (cine nu e și fudul, parcă nu e prost destul)! În speță ei se luptă cu evaziunea!
Probabil în somnul lor liniștit ei se visează îmbrăcați în superman alergând după evazioniști pe străzi…
Nu mai pot… Și-mi promisesem ceva și anume să stau departe de lupta politică, să nu scriu despre politică, dar nu pot să mă abțin. Nu pot pentru ca rădăcina tuturor relelor și anume: aberațiile din finanțe, circul cu arestările DNA, vânzarea nesimțită de țară, slugărnicia față de Europa, nivelul scăzut de trai, aberațiile de genul celor de mai sus, cretinismul aparatului de stat etc… totul se reduce la politică din păcate.

Bogdan Gabriel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *