DELTA – toamna se numără virușii

Ne atenționează doamna ministru al sănătății că suntem în pericol. Ne informează despre faptul că vine peste noi tulpina DELTA. Și nu este singura care ne atrage atenția asupra acestui fapt. Și domnul Raed Arafat este “ingrijorat pentru firus”. Mai rămâne să ne spună domnul președinte Klaus Johannis că urmărește cu atenție și un pic de îngrijorare deplasarea tulpinii DELTA pe mapamond, precum și toanta pandemiei, Andreea Căpâlnă (Moldovan) să-și exprime din nou dorința compulsivă de a ne închide pe toți. “Așa cum s-a întâmplat și în alte țări, unde tulpina Delta a devenit predominantă, și noi ne așteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de infecțiozitate comparativ cu tulpina britanică sau cu tulpina originală”- Ioana Mihăilă, ministrul sănătății. 

De ce ne așteptăm să fie și la noi doamna ministru? De ce spuneti că este mai agresivă? Conform căror previziuni? Conform căror studii? Mai agresivă în comparație cu ce? Dovada supremă pentru faptul că această tulpima este mult mai agresivă, o reprezintă un articol care ne spune că în Australia, a durat doar câteva secunde ca două persoane să se infecteze cu noua variantă Delta de Covid-19, când acestea au trecut una pe lângă cealaltă la cumpărături, într-un centrul comercial din Sydney. Au văzut pe camere. În alt caz, tot în Auatralia, același articol ne spune că două persoane și-au transmis virusul fiind la distanță de 20 de metri. Știu ei sigur. Oare ne cred cretini? Vorbesc serios, nu e banc. Articolul există, e publicat pe DIGI24 la data de 25.06.2021, ora 12:20, trust “de casă”! Acesta este argumentul, nu vreun studiu de laborator… 

Deocamdată încă nu este limpede, nu este clar, dacă virusul Sars Cov a fost izolat sau nu, sau cel puțin eu nu am văzut publicat un raport explicit în acest sens. Variantele DELTA si DELTA PLUS nici atât. Doar ni se spune, doar suntem atenționați și noi trebuie sa-i credem pe cuvânt? Pe cine? Pe o doamnă ministru care până la numirea în funcție se ocupa de epilat inghinal?… Clinica Dermalite din Oradea…. Cum a ajuns dumneai la aceste concluzii? A plecat vreo delegatie de specialiști români in zona afectata de acest DELTA? Sa studieze cu oamenii de știință de acolo, să vadă rapoartele lor, să vadă rezultatele muncii lor de laborator, să experimenteze și să cerceteze cu propriile metode … etc… și toate astea înainte de a veni peste noi asa-zisa DELTA.

Domnul Raed Arafat este foarte convins că vine DELTA si nu numai DELTA, vine chiar si DELTA PLUS, dar solutia viabila este vaccinarea. Tot dânsul ne-a mai spus că vaccinul este bun, ne salvează, dar trebuie purtată masca în continuare ca să nu luăm virusul, dar dacă ne vaccinăm. suntem salvați însă tot putem să mai luăm virusul și să ne imbolnăvim.

Ne mai asigură dumnealui de faptul că vaccinul reactionează mai greu la tulpinile DELTA și DELTA PLUS, dar totuși face față, deci vaccinul rămâne soluția vialbilă.

Nu vi se pare că se bălbăie ca un student repetent în reexaminare? Care vaccin domnule Arafat? Cel care trebuie să stea la minus 80 de grade sau cel care stă în cutii lângă grătarul cu mici, încins, în Piața Obor?

Vă rugăm să ne spuneți exact care, ca să nu greșim!

Deocamdată este limpede că mai sunt de vânzare, depozite de măști, de plexiglas și milioane de doze de vaccin.

Bogdan Gabriel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *