POLITIC CORECT este ca toți să avem dreptul la șansă!

Nu am înțeles până acum câteva zile ce înseamnă exact corectitudinea politicâ. Chiar mai mult decât atât, de multe ori am criticat în articolele și în postările mele conceptul de corectitudine politicâ. Dar azi am înțeles. Am înțeles că acest concept înseamnă pentru toți un drept la șansă. Iar de când la Brașov avem administrație USR, accesul la șansă a devenit accesibil tuturor. Cum așa? Păi simplu. Dacă vă plimbați prin parcul central sau pe “După Ziduri” veți înțelege. De când avem administrație USR, s-au umplut parcul central și promenada “După  Ziduri” de boschetari. Boschetari e corect? Sau oameni ai tufișurilor, sau spirite libere ale vegetatiei urbane? Nu de alta dar să nu fiu acuzat de vreo discriminare ceva… Ei bine aceste spirite libere nu sunt chiar în asceză, ei au și nevoi, iar datorita acestor nevoi, au cam umplut promenadele Brașovului de “șansă”, de “noroc”. 

Adică de căcat!  Dacă nu ești atent și ești cam grăbit riști să-ti umplii pantofii de șansă. Ei, tot e mai bine ca în București în sectorul unu. Acolo Clotilda i-a umplut pe bucureșteni de șobolani, la noi, colegii ei ne umplu de șansă. Acuma ce să FACĂ și oamenii străzi… daca sunt ai străzii, FAC în stradă… Dar sunt liniștit,  progresismul ne-a adus conceptul de “corectitudine politică” și asta inseamnă că avem cu toți dreptul la oportunități.

A adus progresismul șansă pentru toți! E din plin! Și în parc și “după-ziduri”. Numa să treci apa pe aleile dintre Turnul Alb si Turnul Negru și găsești noroc cu carul. După un drum pe-acolo te  poți duce la loto. Vor fi unii care vor sări la gât, că de unde și până unde, păi ce-are Ana cu Caiafa, că oamenii străzii au venit singuri, nu i-a adus nimeni. Uite că nu-i așa, de când s-au umplut parcurile si promenadele de boschetari, acestea sunt și fertilizate din belșug. De asemenea oamenii străzii nu au venit singuri. Ei sunt problema si răspunderea Primăriei, ale Primarului!

Conform Codului Administrativ acestea sunt probleme legate de anumite servicii publice locale. Raportat la art. 155 din Codul Administrativ primarul îndeplinește și atribuții privind serviciile publice asigurate cetățenilor. Iar raportat la prevederile art 129 din Codul Administrativ, în exercitarea atribuțiilor sale, consiliul local asigură, potrivit competenței sale și în condițiile legii, cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes local. Aici intra si problema cu boschetarii si cerșetorii. Respectiv colaborarea cu azile de zi, azile de noapte, dotate la un minim de decență cu dușuri să se poata spăla, cantina săracilor, colaborarea cu spitalele de psihiatrie (unii dintre boachetari fiind bolnavi psihic) …etc…

Acestea sunt problemele Primăriei, Allenule! Înainte de ce nu constituiau o problemă? Pentru că cineva se ocupa de asta. Acuma, ioc. Ar putea chiar sa monteze si toalete ecologice. Bineinteles ca nu carapace din alea infecte din plastic ordinar, care după de ce au fost vizitate de 3-4 ori miros pestilențial, mai ales vara. Nu, nu alea. Există toalete ecologice decente, cu filtre, cu odorizante, etc. Dar cineva trebuie sa se ocupe de asta! Cine? Ei s-au repezit pe parcări, pe RIAL, păi normal. La parcări peste suta de mii de lei pe zi, la RIAL case si apartamente cu zece – cinșpe mii de euro, s-au repezi acolo unde este miere! Nu va lăsați amăgiți de vrăjeala ca RIAL-ul nu ar mai avea locuințe, se fac evacuări zilnic. După ziduri și-au tras muzeu, BUM-ul. Inițiativa nu e rea – e de discutat si acolo, discuție pe care o vom aborda – dar o toaletă n-ar fi pus. Ei lasă, e pădure aproape.

Intorcându-ne la boschetari, în contextul raportului MATIC, probabil vom vedea în curând prin parcuri și boschetari bărbati însărcinați. Adică orasul progresiat perfect cu boschetari gravizi și “șansă” pentru toată lumea.  A propos, barbatii cum rămân însărcinați? S-a prevazut asta in raportul MATIC? Măcar retoric și tot trebuia să-ntreb. 

In concluzie atata timp cat unul din consilierii primarului a spus mai demult, că el nu va renunța niciodată la iarbă și că atunci când viața îi va da mai mult decât poate duce, el va băga un cui, ei bine, în aceste condiții este normal sa fim plini de căcat! 

Bogdan Gabriel

Leave a Reply

Your email address will not be published.