Filozofia “SAFE” sau cod roșu de…. cățel

Ei bine în aceste conditii de asalt al infracționalității, politia română a spus “Nu se mai poate ………….. Avem de a face – slavă domnului – și cu o colaborare instituțională, cu alte instituții de forță si anume, surpriză, cu medicii veterinari. Nu e banc. E pe bune. In acest context sumbru, Politia Română a rezolvat problema. A început un război aspru cu…. cățeii!

Am zis că voi încerca să nu mai scriu satiră la adresa autorităților, dar nu pot. Nu am cum altfel, resursa de vodevil si comic-penibil al autorităților este inepuizabilă! Nu se termină, nu seacă niciodată.Este o continuă revărsare de bucurie și de voie bună.

Aproximativ 6000 de copii au dispărut de acasă din aprilie 2020 si până în prezent. Au loc mii de spargeri de locuinte anual. La o statistică făcută pentru 2019 aflăm că acest an a fost la apogeu cu 23.000 de spargeri.

De asemenea tot pentru acest an (2019) avem : 950 de violuri, 232 de cazuri de omor, 20.000 de cazuri de violență domestică. Nici cu “gulerele albe” nu stăm rău, din infractiuni economice și de corupție, Romania a pierdut in 2018 aproximativ 4,5 % din PIB. Să ne mai amintim de Caracal? De Alexandra și Luiza? Nu cred că are sens…

Ei bine în aceste conditii de asalt al infracționalității, politia română a spus “Nu se mai poate” și a luat hotărârea să intensifice lupta pe frontul dur și alunecos al infracționalității. Aceasta lupta a penumbrei urbane va fi dusă de către bravii ofițeri cu mai multă dârzenie. Avem de a face – slavă domnului – și cu o colaborare instituțională, cu alte instituții de forță si anume, surpriză, cu medicii veterinari. Nu e banc. E pe bune. In acest context sumbru, Politia Română a rezolvat problema. A început un razboi aspru cu…. cățeii!

Suntem informați pe toate canalele media, pe site-uri, in ziare on-line și pe pagini de știri ca politia a facut adevarate descinderi sa prindă alunecosii, recalcitranții si turbulentii detinatori de caini periculosi.

” La data de 10 iunie 2021, în intervalul orar 10.00 – 15.00, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila, au organizat și desfășurat o acțiune pe raza localității Voila, județul Brașov, ce a avut ca scop verificarea respectării normelor legale privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 6 persoane, au verificat 5 deținători de câini periculoși, iar pentru abaterile constatate au aplicat 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 500 lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Brașov.

DIGI24 ne anunta ca “au fost constatate 74 de infracţiuni şi au fost aplicate 459 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei în domeniu”, de cand au inceput aceste actiuni la nivel national. Concomitent cu temerarele actiuni de care am făcut vorbire mai sus suntem anunțați ca și la Codlea războiul este în plină desfășurare, pe întâi iulie, într-o amplă și periculoasă descindere politia a verificat sapte detinatori de caini precum și deţinători de câini periculoşi, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţional. Citesc și nu-mi vine să cred. Categoric că există și câini periculoși și sunt niște reguli care trebuie respectate, dar asta îmi arată ei ca actiune antiinfractionalitate? E trist!

Sunt de-o savuroasă tristețe și cei care promovează aceste imbecilități cu obediență, asemenea unor păpuși stricate care nu mai spun “mama” când sunt luate în brațe ci scot doar niște sunete dezarticulate și disonante. Pentru ca tortul sa aibă cireașă si rahatul moț, această știre ne este prezentata cu fotografia pe care vi-o arătăm și dumneavoastră, cu un husky în prim plan. Vreau să vă spun că nu există cățel mai, blând, mai candid și mai jucăuș decât un husky. Eu dețin un husky. Uitați-vă la el ce față are. El speră să i se  arunce peste gard o minge. Un imbecil slugarnic a hotărât să-l prezinte ca și câine periculos.

Câteodată am senzația că trăim într-un film de actiune prost sau într-o comedia savuroasă, nu m-am hotărât încă.

Mă gândesc la ce o fi în familiile în care copiii nu s-au mai întors. Mă gândesc la ce o fi în sufletele copilașilor, prin ce bordeluri sordide or fi ajuns prin asia și orient sau mai rău.  Dar, important! Aveți grijă că în locuri și la adunări publice câinii trebuie ținuți în lesă. Dacă detineti un câine periculos, să anunțați dacă v-ați mutat in maxim 24 de ore ca să nu fiti amendati cu promptitudine și simț de răspundere. 

Era să uit, dacă cumva le găsiți pe Luiza sau Alexandra, anunțați poliția română! 

Altfel…. suntem “safe” 

Bogdam Gabriel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *