Duminica, alegeri Parlamentare la Brasov

Da, ati citit correct, duminica avem alegeri parlamentare la Brasov. Alegeri Parlamentare pentru Republica Moldova.
Brasovul fiind un oras cu o prezenta moldoveneasca destul de ridicată, mai ales în rândul studențimii, sa organizat si la noi o secție de votare si anume in incinta Casei de Cultura a studenților, pe strada Memorandului numărul 39, duminica, de la ora 07:00 la ora 21:00
23 de partide si blocuri politice, luptă pentru a accede in parlamentul Moldovenesc.
Partidul Acțiune și Solidaritate, fondat de președinta Maia Sandu, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, condus de doi dintre predecesorii Maiei Sandu, Vladimir Voronin și Igor Dodon. Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor promite că „împreună vom readuce Moldova pe calea făuririi, echității sociale și dezvoltării economice. Împreună vom învinge.” Partidul „ŞOR”, condus de controversatul om politic si om de afaceri Ilan Şor,
Blocul electoral „Renato Usatîi” participă în campanie cu sloganul „Mână de fier în mănuşă de catifea”. Renato Ustaîi este primarul orașului Bălți.
Platforma DA, condusă de fostul ministru de interne și candidat la primăria Chișinăului, Andrei Năstase.
Pune umărul la unire”, îndeamnă în sloganul său electoral Partidul Unităţii Naţionale – un partid unionist, pro-european şi pro-NATO.
Partidul AUR.
Partidul Verde Ecologist, cu mesajul „Verde pentru sănătate, pentru viitor”, care pledează pentru un mediu sănătos
Partidul Legii şi Dreptăţii.
Formaţiunea „generalului Alexei” se activizează, de obicei, în pragul scrutinului şi promite o luptă feroce cu corupţia – „Legea este pentru toţi”
Partidului Dezvoltării şi Consolidării.
Partidul PACE, Partidul Acasă Construim Europa, cu lozinca „Facem ordine în Moldova. Pentru oameni”. Formațiune condusă de fostul șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc.
Partidul Acţiunii Comune – Congresul Civic, noul proiect al fostului ideolog al comuniștilor, Mark Tkaciuk.
Partidul “Patrioţii Moldovei” s-a lansat în campanie cu propunerea de organizare a unui referendum pentru aderarea Republicii Moldova la Federaţia Rusă. Liderul formaţiunii, Mihail Garbuz
Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, care în cadrul unei emisiuni de dezbateri electorale, a declarat că dacă va ajunge în Parlament îi va oferi limbii ruse statut de limbă de stat, iar cei care vor spune că limba moldovenească se numeşte română, vor răspunde penal
Partidul Noua Opţiune Istorică şi-a schimbat denumirea în Partidul Alternative şi Şanse cu puţin timp înainte de campania electorală.
În afara de Brasov,  sau mai constituit secții de votare pentru alegerile din Republica Moldova si în Bucuresti, Iași, Cluj Napoca, Suceava, Constanța, Galati, Bacău, Sibiu și Craiova.
Bogdan Gabriel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *